Uskon puolesta

”Emmehän me julista sanomaa itsestämme vaan Jeesuksesta Kristuksesta: Jeesus on Herra, ja hän on lähettänyt meidät palvelemaan teitä.” (2. Kor. 4: 5)

Jumalan kaunis maailma on historian aikana saanut monet etsimään sen Luojaa. Aistein koettavan maailman suuruus ja kauneus on johtanut ihmiset monenlaisiin päätelmiin siitä, kuka tämän kaiken takana voisi olla. Jumalan hyvä tarkoitus oli asettaa ihminen osaksi luomaansa maailmaa yhdellä erityistehtävällä: Ihminen oli se, joka sai tehtäväkseen olla yhteydessä Jumalaan. Onni ei kuitenkaan kestänyt paratiisissa kovin kauan, kun ihminen halusi itse päättää, miten tässä kauniissa maailmassa toimitaan. Syntiinlankeemus vei mennessään hyvän suhteen Luojaan ja ajoi ihmisen loputtomaan etsimisen kierteeseen.

Jumala kuitenkin päätti puuttua tilanteeseen. Onneksi. Olisimme todella hukassa, jos yrittäisimme arvailla Jumalan olemassaoloa pelkän ihmeellisen maailman varassa. Meidän ei kuitenkaan tarvitse tehdä niin, koska Jumala on antanut meille Raamatun, jossa Hän kertoo itsestään ja tahdostaan meidän ihmisten ja maailmansa suhteen.

Raamatun tärkein viesti on sanoma Jeesuksesta. Jeesus opettaa, että se joka tekee väärin, eli syntiä, on synnin orja. Orja ei ole vapaa ja synti tuo mukanaan seurauksensa: syyllisyyden ja rikkoutuneet suhteet. Anteeksiantamus on avain tästä orjuudesta vapautumisessa ja Jeesus on se henkilö, joka on ansainnut meille anteeksiannon.

Kristus vapauttaa omansa synnin orjuudesta. Jeesuksen rakkaus tuo rauhan levottomaan etsimiseen ja anteeksiantamus tuo vapauden omaantuntoon. Kun saan olla rakastettu ja armahdettu, silloin voin itsekin rakastaa ja armahtaa.

“Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” (1. Joh. 1: 9)

Onpa mielessämme ahdinkoa tai iloa ja rauhaa, Jeesus toivoo meidän aina kääntyvän Hänen puoleensa. Hän haluaa kuulla niin kiitosrukouksen kuin epäuskoisen kiukun tai pienen huokauksen! Jeesus välittää ja Hänellä on valta auttaa.

Pörssikurssit heiluvat, ihmiset pettävät, puhelimet hajoaa, maine katoaa ja mammona ei tuokaan tyydytystä kaipuuseemme. Jeesus sen sijaan ei petä, ei torju luotaan, ei väsy auttamaan, rakastamaan tai antamaan anteeksi. Hän on siellä missä sinäkin; arkisten onnenhetkien, musertavien murheiden ja karvaiden tappioiden keskellä. Hän on sinun lähelläsi, hän kantaa sinua ja vie perille.

 

Jos kaipaat seurakuntayhteyttä tai keskusteluapua, käy tutustumassa Suomen Raamattuopiston toimintaan. Pro Fide toimii yhteistyössä Suomen Raamattuopiston nuorisotyön kanssa.

 

joh_valk

Saat tulla surusi kanssa
saat tuoda ilosikin
Saat olla rikki ja arka
saat olla sokeakin

Saat tulla väärältä tieltä
saat tulla ontuen
kun huusit kipujas sieltä
Hän tiesi jokaisen

On jo myöhä
on jo hämärää
Tule, jää

Saat tuoda pimeän mielen
ja kivisydämen
valheellisen kielen
ja sielun syntisen

On vielä talossa tilaa
kirjassa nimesi on
Saat tulla, olla ja elää
et olekaan koditon

On jo myöhä
on jo hämärää
Tule, jää

(Koditon, san. Edwin Engelsvuo)