Pro Fide keikalla 4.12.2016

Helsinki, Savoy-teatteri

50 v. -juhlakiertueen päätöskonsertti

Pro Fide -yhtyeen tarina alkoi vuonna 1966, jolloin viisi nuorta miestä päätti perustaa kitarayhtyeen ja lähteä kertomaan evankeliumia musiikin keinoin. He eivät silloin tienneet tekevänsä suomalaisen gospelin historiaa perustamalla sen pitkäikäisimmän yhtyeen, joka on toiminut nyt jo 50 vuotta saman näyn kantamana.

Vuosien varrella yhtyeessä on ollut mukana lähes 40 jäsentä, joista tunnetuimpia ovat mm. Mikko Kuustonen, Juha Kela ja Jouko Kantola. 50 v. -juhlakiertueen päätöskonsertissa lavalle nousee nykyinen kokoonpano vierainaan monia entisiä jäseniä kuten muun muassa Matti Vanhanen, Jouko Kantola ja Heikki Kärhä, sekä yhtyeen kanssa seitsämänkymmentäluvulla levyttänyt Jukka Leppilampi. Musiikkia kuullaan aina 1960-luvulta alkaen uunituoreen Sattumaa? -levyn kappaleisiin saakka. Muistoja ja tarinoita on runsaasti mukana myös kuvien ja videoiden muodossa.

Pro Fiden kitaristi Markus Ikonen odottaa innostuneena Savoyn -juhlakonserttia. "Onhan tämä ihan ainutlaatuista! Saamme koottua yhteen iltaan monenlaista musiikkia ja muistoja viideltä eri vuosikymmeneltä! Toivoisin näkeväni konsertissa mm. niitä ihmisiä, joille Pro Fiden musiikki, laulujen tekstit tai kohtaamiset soittajien kanssa ovat olleet merkittäviä juttuja. Ja hauskaa olisi nähdä yleisön joukossa myös ensikertalaisia kuulijoita!"

Nykyisessä kokoonpanossa soittavat Ossi Mäki-Reini (laulu ja kitara), Markus Ikonen (kitara ja laulu), Petri Repo (basso ja laulu), Tuomo Komonen (koskettimet ja laulu) ja Jarkko Ikonen (rummut).

Konsertin kesto 2,5h sisältäen väliajan.
Savoyssa myynnissä myös legendaarisia Jeesus on Herra -paitoja ja uutta Pro Fide 50-vuotta -historiikkia.


Liput www.ticketmaster.fi tai ovelta.
Aikuiset 15 eur ja lapset 10 eur.

Tapahtumapaikka
Savoy-teatteri
Päiväys
4.12.2016
Aika
16:30 - 19:00

Tapahtumapaikan kartta